banner

banner

31 Ocak 2014 Cuma

Stay - Gitme

http://www.imdb.com/title/tt0371257/

İntihar etmek isteyen bir genç.Psikiyatrı izne ayrılmıştır ve yeni bir doktorla devam edecektir. Olaylar ilginç bir hal almaya başlar. Doktorun da hayatı değişmeye başlar hastası yüzünden.

The Truman Show

http://www.imdb.com/title/tt0120382/

Jim Carrey'nin komedinin dışına çıktığı işlerden birisi. Truman yaşadığı hayatta bazı tuhaflıklar olduğunu düşünmektedir ve bir gün aniden bu tuhaflıkların peşine, gerçeğin peşine düşmeye karar verir. Bunu tetikleyen en büyük etken ise aşkıdır.

30 Ocak 2014 Perşembe

Perfect Sense - Yeryüzündeki Son Aşk (Bu filmin adını böyle çeviren herifteki kafa kimsede yok.)

http://www.imdb.com/title/tt1439572/

Bilim kurguyla romantizmin bir araya gelişi. Oyunculuklardan bahsetmiyorum bile. Hele bir sahnesinde ağlayacak gibi oldum. Aileyle izlemeyin uygunsuz diyebileceğim sahneler var gerçi ailenize de bağlı da şimdi ama tavsiye ediyorum sevmeseniz de arada bir izleyin böyle filmler güzel oluyor :D

Not: Mideniz sağlam değilse izlemeyin :D

Braveheart - Cesur Yürek

http://www.imdb.com/title/tt0112573/

İngiltere baskısının hüküm sürdüğü dönemde babası öldürülen iskoç William Wallace beklenilenin aksine intikam almak değil, köyüne dönüp bir çiftçi olmak ve bir aile kurmak istemektedir. Fakat işler beklendiği gitmez.İskoç isyanının kıvılcımı olur. İnsanın özgürlük için yaşadığını anlamasını sağlayan bir filmdir.

29 Ocak 2014 Çarşamba

Chronicle - Doğaüstü

http://www.imdb.com/title/tt1706593/

Hayatına kamerayı katan bir arkadaşımız 2 arkadaşını da alıp mağaraya giriyor ondan sonra bunlara telekinezi gücü geliyor falan bokunu çıkarıyorlar bunlar tabi özellikle bu kameranın sahibi çok fena kıvırıyor bu telekinezi işini falan. öyle yani. izleyin.

The Bucket List - Şimdi ya da Asla

http://www.imdb.com/title/tt0825232/

Jack Nicholson ve Morgan Freeman... Ne denebilir ki bu iki efsanenin oyunculukları varken. Ölüm döşeğinde birbiriyle alakasız iki insan, aynı anda sadece 6 aylarının kaldığını öğreniyorlar. Ve nal listesini gerçekleştirmek için yola koyuluyorlar. İzlenmeli.

28 Ocak 2014 Salı

A Thousand Words - Bin Kelime

http://www.imdb.com/title/tt0763831/

Hayatını bir ağaç değiştirecek. Bir ağaçla bütünleşeceksin. Her kelimen ile birlikte ağaçtan bir yaprak düşecek ve tüm yapraklar bittiğinde... Güzel bir filmdir, komedi ve dram sentezinin güzel bir örneğidir.

AKSİYON

Bu filmlerin konusundan bahsetmeden önermeye karar verdim, aksiyon istiyorsanız güvenebilirsiniz sağlam filmlerdir, açıklamaya pek ihtiyaç duymuyorum. Aksiyon denilince aklıma Jason Statham geldiği için üç filmde de oynuyor oluşu garip gelmez umarım.

The Mechanic - Mekanik
http://www.imdb.com/title/tt0472399/













Killer Elite
http://www.imdb.com/title/tt1448755/
Robert de Niro ve Jason Statham bir arada.










The Italian Job - İtalyan İşi
Mini cooper + Güzel Senaryo








27 Ocak 2014 Pazartesi

Source Code - Yaşam Şifresi

http://www.imdb.com/title/tt0945513/

Ölmeden önceki son anlarına geri dönüp gelecek yeni saldırının yerini tespit etmesi istenilen bir arkadaş var. O arkadaşı anlatıyor. Fena değil bu da.

Harley Davidson and the Marlboro Man

http://www.imdb.com/title/tt0102005/

Çok kuul bir film daha. İsmi bile kuul :D Çok yakın iki arkadaş eski bir dostlarının borcunu ödemek için işe koyuluyor. İşler sarpasarıyor falan film sonuçta. Her ne kadar bu havalı görünümün altında ahım şahım bir senaryo, oyunculuk dönmese de, izlenebilir.

26 Ocak 2014 Pazar

Catch Me If You Can - Sıkıysa Yakala

http://www.imdb.com/title/tt0264464/

Heheeyt :D küçükken televizyonda izlemiştim bu filmi. DiCaprio ile Tom Hanks bir arada film çekmişler, izlenmez mi? Çok eğlencelidir, nasıl da özenmiştim adama izlerken :D Adam evrakta sahteciliğin sınırlarını aşmış.Yaşanmış bir hikayedir.

The Curious Case of Benjamin Button - Benjamin Button'ın Tuhaf Hikayesi

http://www.imdb.com/title/tt0421715/

Konuyu biliyorsunuzdur zaten çok bilindik bir hikaye, herif yaşlı doğup genç ölüyor. Acaip bi herif ilginç yani.

25 Ocak 2014 Cumartesi

Requiem for a dream - Bir Rüya İçin Ağıt

http://www.imdb.com/title/tt0180093/

Komedi önerimden sonra belki de tam tersi şeyleri hissettirecek efsaneleşmiş filmlerdendir. Müziğiyle tanınan filmlerden. Psikolojik bir drama filmidir. Uyuşturucunun mahvettiği hayatları psikolojinizi boza boza, deyim yerindeyse gözünüze soka soka anlatır.

Film boyunca duyacağınız müzik:

Due Date - Git Başımdan

http://www.imdb.com/title/tt1231583/

Komedi filmi önermemiştim hiç, bu yüzden şimdi önereceğim film komedi sevenler için biçilmiş kaftan. Babasının cenazesine katılıp oyuncu olmak için hollywood'a gidecek bir adamla, bu adam yüzünden uçuş hakkı elinden alınan ve karısının doğumu için los angeles'a yetişmesi gereken bir iş adamının yol maceraları. Gülmekten ağlayacağınız sahneler var.

24 Ocak 2014 Cuma

August Rush - Kalbini Dinle

http://www.imdb.com/title/tt0426931/

Ailesiz bir çocuk, bir müzik dehası. Yetimhaneden kaçıp müzikle tanışıyor. Evsiz çocukları çalıştırıp para kazandıran, çocukların "Büyücü" dediği adam August'u fark edip çalıştırmaya başlar. Fakat August'un yeteneği bu dünyaya fazla gelecek ve onu yüksek yerlere taşıyacak kadar taşacaktır.

A Beautiful Mind - Akıl Oyunları

http://www.imdb.com/title/tt0268978/

Başarılı bir öğrenci olan John Forbes Nash burs kazanıp başladığı yeni okulunda matematik üzerinde uğraşmaya devam eder. Zaten insanlardan pek hoşlanmayan Nash, üzerinde çalıştığı teori için adeta sayıların soyut dünyasına geçmiştir. Nobel ödüllü John Forbes Nash 'in, bir teori üretmek için nelerle mücadele ettiğini anlatır. Yaşanmıştır.

23 Ocak 2014 Perşembe

V for Vendetta

http://www.imdb.com/title/tt0434409/

Faşist, diktatör yönetimin deneylerine maruz kalmış özgür bir ruhun sistemi değiştirmesi. Devlet en büyük hırsızdır ve sizi köleleştirir, ama asla senden güçlü değildir. Anarşizm, özgürlük!


                        "İnsanlar devletlerden korkmamalı. Devletler, insanlardan korkmalı."


Eternal Sunshine of the Spotless Mind - Sil Baştan

http://www.imdb.com/title/tt0338013/

Jim Carrey'nin oyunculuğunun komediyle sınırlı olmadığının ispatı niteliğindeki filmlerden. Bilim kurgu ve dramayla harmanlanmıştır. Hafızanızdan bir insanla ilgili her şeyi tamamen silip onu sonsuza kadar unutmak mümkün olabilir mi? Ya zihniniz izin vermezse? Romantik sahneleri ve replikleriyle sosyal ağda afiş olmuş filmlerden olsa da romantizmin ötesinde bir filmdir. Sil baştandır.


İsmini söylemeyi çok severim bu arada:
http://www.youtube.com/watch?v=BzrIfb5KX0k

22 Ocak 2014 Çarşamba

3 Idiots - 3 Ahmak

http://www.imdb.com/title/tt1187043/

Kesinlikle izleyin diyebileceğim tek hindu filmidir arkadaşlar. Hayalleriniz varsa ve kararsızsanız iyice farz oldu bu film size. Mühendislik okuyan 3 arkadaşın üniversitede yaşadıklarını, hayata bakışlarının nasıl değiştiğini ele alır. Unutulmaz repliklere sahiptir. Mutlaka ama mutlaka izleyin.

Shutter Island - Zindan Adası

http://www.imdb.com/title/tt1130884/

İki dedektif, tehlikeli akıl hastalarının bulunduğu bir akıl hastanesinden bir hastanın kaçması üzerine, hastanenin bulunduğu adaya soruşturma için gidiyorlar, ama ortalık karışıyor. Komplo mu var yoksa komle mi karışık filmin sonuna kadar anlaşılmıyor. Dennis Lehane'ın Shutter Island isimli kitabından sinemaya uyarlanmıştır.

21 Ocak 2014 Salı

A Clockwork Orange - Otomatik Portakal

http://www.imdb.com/title/tt0066921/

Stanley Kubrick yapımı, harika bir filmdir. Fight Club, Vendetta bi de budur. Ama yine Fight Club'da olduğu gibi her önüne gelen verilen mesajı özellikle bu filmde "mesajlar"ı alamayabilir. Hatta bunda mesajı almak daha da zordur böyle filmlere alışık olmayanlar için.


Müzikal olduğu için pek açıklama gereği duymasam da Singin' in the rain'i de bu filmden önce izlemenizi tavsiye ederim. Ayrıca çoğu sahne rahatsız edicidir, öyle sevgilinizle, ailenizle falan laf olsun diye izlenecek bir film değildir, adam gibi ciddi ciddi izleyin izleyecekseniz geyik olsun diye izlemeyin. Okuruna saldıran blogger :D İyi seyirler.

The Green Mile - Yeşil yol

http://www.imdb.com/title/tt0120689/

Biliyorum çok klasik olacak ama hala bu filmi izlememiş olan, filmle yeni yeni yeni haşır neşir olan insanlara da bunu önermek istiyorum.
Tanrı tarafından iyileştirme gücü verilmiş devasa bir insan, işlemediği bir cinayet yüzünden idama mahkum ediliyor. İzleyin izlettirin, izlemezlerse dövün.

20 Ocak 2014 Pazartesi

Dead Silence - Ölüm Sessizliği

http://www.imdb.com/title/tt0455760/

Hoffman'ın elini attığı her iş gibi bu da sağlam olmuş. Genç bir çift akşam yemeği için pizza beklerken bir sürpriz ile karşılaşıyorlar. Kutunun içinde bir kukla. Gerilim sevmem o yüzden pek izlemediğimden ilk defa öneriyorum ama bu adam elini atınca göt etmeden bırakmıyor abi. Çok güzel film olmuş.

Into the Wild - Özgürlük Yolu

http://www.imdb.com/title/tt0758758/

Günümüz dünyasından bıkmış Christopher McCandless,  parasını arabasını ailesini her şeyini bırakıp doğaya kaçıyor. İyi de yapıyor. Jon Krakauer'ın 1996 yılında yayınlanan, Christopher McCandless'ın maceralarını anlattığı, kurgu değil yaşanmış bir olayı anlatan, orjinal ismi Into the Wild olan Yabana Doğru kitabından uyarlanmıştır.


19 Ocak 2014 Pazar

Oldeuboi (Oldboy) - İhtiyar delikanlı

http://www.imdb.com/title/tt0364569/

İntikam hırsı nasıl bir şeydir öğretir bu film. Hatta öyle bir yeri gelir ki ağlamak isteyebilirsiniz, hatta ağlarsınız. İsmini görünce bile küfür ettiğim, üzüldüğüm bir film. 2014 versiyonuna gitmedim, gitmeyi de pek düşünmüyorum, izleyenlerin büyük çoğunluğu tahmin ettiğim gibi yerden yere vurmuşlar filmi.

The Prestige - Prestij

http://www.imdb.com/title/tt0482571/

uu beybi. Bu nasıl bir sihirbazdır arkadaş. Solda gördüğünüz hokkabaz amca başka bir sihirbazla sürekli rekabet halinde. Çok şaşırtacak filmlerden, o yüzden detaya girmiyorum ve filmin şu repliğini verip izlemenizi tavsiye ediyorum: “Siz sırrı çözmek değil, kandırılmak istiyorsunuz.”

18 Ocak 2014 Cumartesi

The Reader - Okuyucu

http://www.imdb.com/title/tt0976051/

Bernhard Schlink'in kitabından uyarlanmıştır. 2.Dünya Savaşı yıllarında genç bir öğrencinin 30'lu yaşlarındaki bir bayanla tanışmasıyla başlayıp gelişen olayları anlatır. Michael Berg, Hanna Schmitz ile tanıştıktan bir süre sonra ona kitap okumaya başlar. Sonra bu bir alışkanlık haline gelir ve devam eder. Michael, Hanna'ya ilgi duymaya başlayacaktır. Sonu acıklıdır, en azından ben acıdım öyle diyeyim.

Intouchables (2011) - Can dostum

http://www.imdb.com/title/tt1675434/

Zenginlik her şey değildir. Elinizde bok gibi para vardır fakat kafanız hariç hiç bir yerinizi hissedemiyorsanız, iyi bir dosta muhtaçsınızdır. Eliniz ayağınız olacak birine. Çok güzel filmdir özellikle müziklerine bayılıyorum.

16 Ocak 2014 Perşembe

21 Grams - 21 Gram

http://www.imdb.com/title/tt0315733/

Filmin başında sigaradan çekilen o derin nefesin nerelerden geldiğini görünce insan bir tuhaf hissediyor. Başta filme adapte olmakta zorluk çekilse de ilerledikçe düğüm çözülüyor ve sonunu merak etmeye başlıyorsunuz. Bambaşka hayatların tek bir noktada nasıl kesiştiğini, ne noktalara vardığını görmek hayret verici olabiliyor. Karamsar bir film olduğunu söyleyebilirim. Keyfiniz yerindeyken izleyip canınızı sıkmayın :D

Mia Aioniotita Kai Mia Mera (Eternity and A Day) - Sonsuzluk ve Bir Gün

http://www.imdb.com/title/tt0156794/

Sözcükleri satın alan şair. Filmi bitirdim ve bu satırları yazıyorum, çok yoğun duygular içindeyim. Açıklama, özet falan gereksiz aslında. Olaydan çok olayın işlenişi insanı alıp götüren ama en azından olay hakkında bir fikrim olsun diyorsanız açıklayayım; ünlü şair Alexander'ın yaşayacak çok az zamanı kalmıştır, hastadır ve her şeyi bırakıp gidecekken, kırmızı ışıkta arabasının camlarını silmek isteyen bir çocukla tanışır. Onu köyüne geri götürmeye çalışacaktır. Bu kadarı kafi sanırım sadece izleyin derim. Olağanüstü bir film.

15 Ocak 2014 Çarşamba

The Pianist - Piyanist

http://www.imdb.com/title/tt0253474/

Nazi katliamlarının ortasında bir piyanist. Nedir bu yahudilerle alıp veremediğiniz dedirten film. Çaresizliği, açlığı ve korkuyu iliklerinize kadar işler. Bu adam size ne yaptı sadece piyano çalıyor ulan diyesiniz gelir, hatta dersiniz.

Memento - Akıl Defteri

http://www.imdb.com/title/tt0209144/

Çok zor bir filmdir. Ben 3 seferde anca tamamlayıp anlayabildim :D Geçici hafıza kaybına yol açabilir. Eşini kaybetmiş bir adamın, hafıza kaybıyla mücadelesi. Hafızasını çok kısa sürelerle yeniden kurarak yaşamak zorundadır. Bu filmle ilgili ne yazarsam yazayım filmi izlemenin anlamı kalmayacak o yüzden siz direk izleyin bu filmi :D

14 Ocak 2014 Salı

Léon

http://www.imdb.com/title/tt0110413/

Natalie Portman veletken bile döktürmüş yemin ediyorum. Üstüne bir de Jean Reno ve Gary Oldman da eklenince tadına doyulmaz, defalarca izlenecek bir film çıkmış. Ailesini kaybeden küçük bir kız bir tetikçiyle birlikte yaşamaya başlıyor ve ona aşık oluyor.

Sting'in Shape of My Heart parçasıyla da adeta yoğurulmuş, yumuşatılmış. Dinlemek isterseniz:
http://www.youtube.com/watch?v=037uSAIahho

Forrest Gump

http://www.imdb.com/title/tt0109830/

Aptal olduğu gerekçesiyle okula bile zar zor giren - zarzoru görünce içiniz burkulacak - adamın hikayesi. Keşke herkes bu adam gibi olsa da aptal olsa dedirten film. Tom Hanks her filminde olduğu gibi bu filmde de oyunculuğunu konuşturmuştur.

Inception - Başlangıç

http://www.imdb.com/title/tt1375666/

Rüya içinde rüya, rüya içinde rüya. Bilinç altında kurulu dünyalar. İnsanların rüyalarına giriş yapılabiliyor ve çeşitli yollarla rüyalarını koruyabilmek de mümkün. Matrix'i anımsatan fakat alakası da olmayan sağlam bir bilim kurgudur.

Fight Club - Dövüş Kulübü

http://www.imdb.com/title/tt0137523/
"kahramanımız monoton yaşamı ve insomnia problemiyle iyice yıpranmıştır. marla singer ve tyler durden denen 2 uç insanla tanışmasından sonra yaşamı değişir. izlemeyen kalmadıysa izlesin artık."


Bu filmi benden daha iyi anlattığı için açıklamayı incisözlük yazarı ama olmazki'den aldım,bilginize.Ayrıca ismine bakarak aksiyon filmi bekleyen arkadaşlara buradan okkalı bir nah çekiyorum.

Schindler's List - Shindler'in Listesi

http://www.imdb.com/title/tt0108052/

İkinci dünya savaşındaki yahudi katliamı sırasında bir iş adamının yaptığı girişimler ve savaşa etkilerini konu alır. Yaşanmıştır. Acı ama gerçektir.

The Shawshank Redemption - Esaretin Bedeli

http://www.imdb.com/title/tt0111161/

Bu nası bi filmdir böyle :O Herifi suçsuz yere hapse atıyorlar, o herifi görün siz ama içeride. Kesinlikle izlenmeli. Özgürlük söz konusu olduğunda insanın neler yapabileceğini tekrar gözler önüne seriyor. imdb top250 de 1 numara zaten fazla söze gerek yok.




(spoiler vermemek için nasıl da kasıyorum kendimi lanet olsun)

La Vita é Bella (Life is Beautiful) - Hayat Güzeldir

http://www.imdb.com/title/tt0118799/

En başa bu filmi koymaya karar verdim, konusunu, oyuncularını bir kenara bırakıp tereddütsüz izlenmesi gereken bir film. Bu öneri listemde herkese hitap etmeyecek filmler var birkaç tane fakat bu film gerçekten herkesin izlemesi gereken bir film, izlemediyseniz aşağı inmenize pek gerek yok açın bu filmi izleyin.