banner

banner

19 Mayıs 2014 Pazartesi

Snowpiercer

http://www.imdb.com/title/tt1706620/

Küresel ısınma tehlikesinin önüne geçeceği düşünülen bir gazın atmosfere salınmasıyla tüm yer yüzü buz tutmuştur. Sağ kalan insanlar yalnızca, her şey donmadan evvel Wilfordun trenine binmeyi başaranlardır. Fakat bu trenin en arkasında yaşayan yolcular için hayatta kalmış olmak sevindirici bir şey olmanın çok uzağındadır.

The Jacket - Çıldırış

http://www.imdb.com/title/tt0366627/

Irak'taki savaş sırasında ölümden dönen Jack Stars geçici hafıza kayıpları ve halüsinasyonlar görmektedir. Savaştan geri dönmüştür ve yolda otostop çeker, arabaya biner ve uyandığında bir polisin ölümüyle suçlanmaktadır. Akıl hastanesine gönderilir ve tedavisi onun için kabusun asıl başlangıcı olacaktır. Adrien Brody'nin oyunculuğuyla, yine çaresizliğin kat kat fazla hissedildiği bir film.

18 Mayıs 2014 Pazar

Mar Adentro (The Sea Inside) - İçimdeki Deniz

http://www.imdb.com/title/tt0369702/

28 yıl önce geçirdiği bir kaza sonucu boynundan aşağısını hissetmeyen Ramón Sampedro'nun hikayesidir. 28 yıldır yataktadır ve böyle bir hayatın onun için anlamsız olduğunu, bu hayata katlanmak zorunda olmadığını savunarak ötenazi istemektedir. Başrolü oldukça başarılı. Biraz kasvetli bir film; şu repliği verip bitiriyorum, karar sizin:




"Biçimsiz ve bozulmuş bir bedenin bekçisi olan bir insan için, yani benim için, saygınlık nedir? Ben, hayatı, özgürlüğü seven çoğu insan gibi, yaşamanın bir hak olduğuna, ama bir mecburiyet olmadığına inanıyorum."

500 Days of Summer - Aşkın 500 Günü

http://www.imdb.com/title/tt1022603/

Bir tebrik kartı firmasında çalışan Tom, çocukluğundan beri ancak gerçek aşkı, hayatının aşkını bulduğunda mutlu olacağına inanmaktadır. Bir gün Summer'la tanışır fakat Summer, ilişkinin gidişatı hakkında kararsızlıklar yaşar. Geçmişimde böyle bir ilişki atlatan birisi olarak konuya kendimi daha da kaptırıp keyifle izledim. Alaylı girişiyle merak uyandırıp sonrasında da sıkmadan sonuna kadar götürüyor.

"Bu bir aşk hikayesi değildir."

10 Mayıs 2014 Cumartesi

Celda 211 - Hücre 211

http://www.imdb.com/title/tt1242422/

Hapishanede gardiyan olarak göreve başlayacak olan Juan Oliver, bir gün öncesinden çalışacağı yeri görmek için hapishaneyi ziyarete gider. Yüksek güvenlik önlemleri altında tutulan suçluların bulunduğu bölümde dolaştıkları sırada bir kaza geçirir ve o sırada isyan çıktığı için gardiyanların onu taşıdığı 211 nolu hücrede, tehlikeli suçluların arasında kalır. Francisco Pérez Gandul 'un romanından uyarlamadır.

Finding Neverland - Düşler Ülkesi

http://www.imdb.com/title/tt0308644/

James Barrie, başarısız olan son oyunundan sonra, bu başarısızlığı telafi edecek yeni bir oyun yazmak zorundadır ve parkta tanıştığı Davies ailesi bu oyun için ilham kaynağı olacaktır. Başrollerinde Johnny Deep, Kate Winslet ve Freddie Highmore' un oynadığı, sakin, sevimli bir film :D

Primal Fear - İlk Korku

http://www.imdb.com/title/tt0117381/

19 yaşındaki Aeron Stampler, şüpheli bir cinayetin baş sanığı olarak kaçarken tutuklanır. Başarılı savunma avukatı Martin Vail ise gönüllü olarak Aeron'un savunma avukatı olur, tüm deliller Aeron'u göstermektedir fakat Martin aksini ispatlamak için elinden geleni yapacaktır. William Diehl 'in romanı Edward Norton ve Richard Gere oyunculuğuyla yapılan başarılı bir uyarlamadır.

5 Mayıs 2014 Pazartesi

El Cuerpo (The Body) - Ceset

http://www.imdb.com/title/tt1937149/

Morgdan bir ceset kaybolur. Geriye kalan tek şey güvenlik kamerasında, güvenlik görevlisinin koşarak kaçışıdır. Dedektif olayın peşine düşer ve tüm fikirlerini alt üst edecek sonuçlarla karşılaşır. Bana filmi tavsiye eden arkadaşımın tabiriyle adamı "dumur" eden bir filmdir :D

La Migliore Offerta (The Best Offer) - En İyi Teklif

http://www.imdb.com/title/tt1924396/

Başarılı bir açık artırmacı olan Virgil Oldman, yoğun işlerinin arasında bir telefon alır. Claire lbbetson ailesinden kalan evindeki antika eşyaları açık artırmayla satmak ister, konuşma ve olayların seyri Oldman'ı şaşırtıp ilgisini çekmeye başlar. Claire'in hastalığıysa en çok ilgisini çeken şey olacaktır.