banner

banner

11 Ekim 2015 Pazar

The Dreamers - Düşler: Tutkular ve Suçlar (2003)


http://www.imdb.com/title/tt0309987/

Kitap uyarlaması filmleri sevdiğimi her fırsatta dile getiriyorum, bu film de favori filmlerimden biri arasında yerini buldu. Filmi, sanatı, estetiği ve nudizmi sentezleyip seyir zevkini doruğa çıkarmış Bernardo Bertolucci. Hayran olmamak elde değil. İlk fırsatta aynı yönetmenin daha önce izlediğim bir diğer filmi olan "Io e te" / "Ben ve sen" de blogda yerini alacak ancak bunu erteleyemedim. Lafı uzatmayıp kısaca konuya değinmek gerekirse:

Bir öğrenci isyanı olarak başlayan '68 olayları sırasında Fransa'da okuyan Matthew, her biri kendisi gibi film bağımlısı olan gruptan, Theo ve Isabelle ile tanışır. Bu iki kardeş Matthew'un Fransa'daki yaşantısına yön verecek, fikirlerini ve arzularını dışa vurmasını sağlayacaktır.

Eva Green Rulez!

28 Nisan 2015 Salı

PK - Peekay


http://www.imdb.com/title/tt2338151/
 Uzun süredir blogda aktif değildim, aslında önereceğim başka filmler de vardı fakat bu film için acilen geri döndüm. İzlemeden önce büyük bir beklentiye girmemiştim fakat şu anda kesinlikle favori filmlerim arasında yerini aldı. Mutlaka izleyin izlettirin. 

Gelelim konusuna:
Peekay, başka bir gezegenden araştırma için dünyaya gelir. Fakat gezegeniyle iletişimi sağlayan kumanda cihazı, karşılaştığı ilk insan tarafından çalındığı için, dünyada hayatta kalmaya ve gezegenine dönmek için cihazını bulmaya çalışır. Bu sırada bir televizyonda çalışan Jaggu bu tuhaf misafiri fark eder ve onu haber yapmak için peşine düşer.

13 Ocak 2015 Salı

E.T. the Extra-Terrestrial

http://www.imdb.com/title/tt0083866/

E.T. halkının gemisi insanlar tarafından tespit edildiğinde gemiye yetişemeyip dünyada mahsur kalan bir uzaylının hikayesi. Aslında çok bilindik bir bilim kurgu olmasına rağmen benim ya çocukluğumda izleyip şu an hatırlamadığım, ya da hiç izlememiş olduğum bir filmdi, tabi şimdiye kadar. Sanırım Scary Movie serisinde bir filmde de parodisini yapmışlardı. Aileyle izlenebilecek bir çocuk filmi diyebiliriz aslında ancak bence sıkmayan hatta eğlenceli bir film.
Steven Spielberg filmi sonuçta, boru değil :D

7 Ocak 2015 Çarşamba

The Grand Budapest Hotel - Büyük Budapeşte Oteli

http://www.imdb.com/title/tt2278388/

Film, genç bir kızın, mezarlığa girip bir yazarın büstünün önünde durması ve büyük budapeşte oteli kitabına bakmasıyla başlıyor. Yazar bu kitabı nasıl yazdığını anlatmaya başlıyor; otelin gözden düştüğü ve yıkılmasına yakın bir zamanda, otelin sahibi Mustafa ile tanışıp hem onun hem de otelin hikayesini dinliyor. Bu film The Fall (2006) filminde olduğu gibi anlatamayacağım sıcak bir his bıraktı üzerimde. Oyuncularından ve yönetmeninden bahsetmiyorum bile zaten.