banner

banner

17 Ağustos 2014 Pazar

Now You See Me - Sihirbazlar Çetesi

http://www.imdb.com/title/tt1670345/

Birbirinden farklı yetenekleri olan 4 sihirbazın, kartlarla davet edildikleri yerde yolları kesişir ve mahşerin dört atlısı adında, daha önce hiç görülmemiş sihirbazlık numaraları yapan bir grup oluştururlar. Etkileyici ve şaşırtıcı bir film. İkincisi 2015 de gelecekmiş.

Exam - Sınav

Çok önemli bir mevkide işe girebilmek için, zorlu testleri aşıp son aşamaya katılmayı başaran 8 kişi, final testinde bir odada, 80 dakika içinde cevaplamaları gereken tek soruluk bir sınava giriyorlar. Tek mekanlı ve akıcı bir film, sizi beyin fırtınası yapmaya sürükleyecek. IMDB puanına aldırmıyoruz yine.

30 Haziran 2014 Pazartesi

Neds - Serseriler

http://www.imdb.com/title/tt1560970/

John McGill; berbat çevresi, serseri abisi ve ayyaş babasına rağmen okulunu ikincilikle bitirmiş, liseye başlayacak başarılı bir ufaklık. Fakat farkında olmadan, bu berbat ortama elini verip kolunu kaptıracak, inanılmaz bir değişim yaşayacaktır. Fazlasıyla dram, fazlasıyla küfür içerir. Bizim de halihazırda sahip olduğumuz, bu tarz serseri liseli grubun ortasına sizi alır bırakır. Benim hiç aklımdan çıkmayacak sahneleri var, umarım siz de beğenirsiniz.

25 Haziran 2014 Çarşamba

Dr. Hannibal Lecter Serisi


Kim Bu Hannibal Lecter
Çok zeki ve tehlikeli; psikiyatrist ve psikopat seri katil. Karakter ilk olarak Thomas Harris'in Red Dragon kitabıyla ortaya çıkmıştır. Beyazperdede karakteri görebileceğiniz ilk film 1986 yapımı İnsan Avcısı - Manhunter filmidir. Ancak hem Manhunter'da işlenen konuyla 2002 yapımı Red Dragon' un konusu aynı oluşu, hem de Red Dragon'da Anthony Hopkins'in Hannibal'ı canlandırıyor oluşu ve Ajan Will Graham'i Edward Norton'ın canlandırması benim Red Dragon'u tercih etme sebeplerim. Bu yüzden listede Manhuter yerine Red Dragon'u görüyorsunuz.








(1991) The Silence of The Lambs - Kuzuların Sessizliği
http://www.imdb.com/title/tt0102926/
(Anthony Hopkins - Jodie Foster)

(2001) Hannibal
http://www.imdb.com/title/tt0212985/
(Anthony Hopkins - Gary Oldman - Julianne Moore)

(2002) Red Dragon - Kızıl Ejder
http://www.imdb.com/title/tt0289765/
(Anthony Hopkins - Edward Norton - Ralph Fiennes)

(2007) Hannibal Rising - Hannibal Doğuyor
http://www.imdb.com/title/tt0367959/
(Gaspard Ulliel - Li Gong - Rhys Ifans)

Filmleri ayrıca tek tek anlatmayacağım ilk filmi sevenlerin diğerlerini de zevkle izleyeceğinden şüphem yok.
Filmleri olay sıralamasına göre izlemek isteyenler olursa:
1-Hannibal Doğuyor
2-Kızıl Ejder
3-Kuzuların Sessizliği
4-Hannibal

Ayrıca şu anda Hannibal bir TV dizisi olarak da devam ediyor.
http://www.imdb.com/title/tt2243973/

19 Mayıs 2014 Pazartesi

Snowpiercer

http://www.imdb.com/title/tt1706620/

Küresel ısınma tehlikesinin önüne geçeceği düşünülen bir gazın atmosfere salınmasıyla tüm yer yüzü buz tutmuştur. Sağ kalan insanlar yalnızca, her şey donmadan evvel Wilfordun trenine binmeyi başaranlardır. Fakat bu trenin en arkasında yaşayan yolcular için hayatta kalmış olmak sevindirici bir şey olmanın çok uzağındadır.

The Jacket - Çıldırış

http://www.imdb.com/title/tt0366627/

Irak'taki savaş sırasında ölümden dönen Jack Stars geçici hafıza kayıpları ve halüsinasyonlar görmektedir. Savaştan geri dönmüştür ve yolda otostop çeker, arabaya biner ve uyandığında bir polisin ölümüyle suçlanmaktadır. Akıl hastanesine gönderilir ve tedavisi onun için kabusun asıl başlangıcı olacaktır. Adrien Brody'nin oyunculuğuyla, yine çaresizliğin kat kat fazla hissedildiği bir film.

18 Mayıs 2014 Pazar

Mar Adentro (The Sea Inside) - İçimdeki Deniz

http://www.imdb.com/title/tt0369702/

28 yıl önce geçirdiği bir kaza sonucu boynundan aşağısını hissetmeyen Ramón Sampedro'nun hikayesidir. 28 yıldır yataktadır ve böyle bir hayatın onun için anlamsız olduğunu, bu hayata katlanmak zorunda olmadığını savunarak ötenazi istemektedir. Başrolü oldukça başarılı. Biraz kasvetli bir film; şu repliği verip bitiriyorum, karar sizin:




"Biçimsiz ve bozulmuş bir bedenin bekçisi olan bir insan için, yani benim için, saygınlık nedir? Ben, hayatı, özgürlüğü seven çoğu insan gibi, yaşamanın bir hak olduğuna, ama bir mecburiyet olmadığına inanıyorum."

500 Days of Summer - Aşkın 500 Günü

http://www.imdb.com/title/tt1022603/

Bir tebrik kartı firmasında çalışan Tom, çocukluğundan beri ancak gerçek aşkı, hayatının aşkını bulduğunda mutlu olacağına inanmaktadır. Bir gün Summer'la tanışır fakat Summer, ilişkinin gidişatı hakkında kararsızlıklar yaşar. Geçmişimde böyle bir ilişki atlatan birisi olarak konuya kendimi daha da kaptırıp keyifle izledim. Alaylı girişiyle merak uyandırıp sonrasında da sıkmadan sonuna kadar götürüyor.

"Bu bir aşk hikayesi değildir."

10 Mayıs 2014 Cumartesi

Celda 211 - Hücre 211

http://www.imdb.com/title/tt1242422/

Hapishanede gardiyan olarak göreve başlayacak olan Juan Oliver, bir gün öncesinden çalışacağı yeri görmek için hapishaneyi ziyarete gider. Yüksek güvenlik önlemleri altında tutulan suçluların bulunduğu bölümde dolaştıkları sırada bir kaza geçirir ve o sırada isyan çıktığı için gardiyanların onu taşıdığı 211 nolu hücrede, tehlikeli suçluların arasında kalır. Francisco Pérez Gandul 'un romanından uyarlamadır.

Finding Neverland - Düşler Ülkesi

http://www.imdb.com/title/tt0308644/

James Barrie, başarısız olan son oyunundan sonra, bu başarısızlığı telafi edecek yeni bir oyun yazmak zorundadır ve parkta tanıştığı Davies ailesi bu oyun için ilham kaynağı olacaktır. Başrollerinde Johnny Deep, Kate Winslet ve Freddie Highmore' un oynadığı, sakin, sevimli bir film :D

Primal Fear - İlk Korku

http://www.imdb.com/title/tt0117381/

19 yaşındaki Aeron Stampler, şüpheli bir cinayetin baş sanığı olarak kaçarken tutuklanır. Başarılı savunma avukatı Martin Vail ise gönüllü olarak Aeron'un savunma avukatı olur, tüm deliller Aeron'u göstermektedir fakat Martin aksini ispatlamak için elinden geleni yapacaktır. William Diehl 'in romanı Edward Norton ve Richard Gere oyunculuğuyla yapılan başarılı bir uyarlamadır.

5 Mayıs 2014 Pazartesi

El Cuerpo (The Body) - Ceset

http://www.imdb.com/title/tt1937149/

Morgdan bir ceset kaybolur. Geriye kalan tek şey güvenlik kamerasında, güvenlik görevlisinin koşarak kaçışıdır. Dedektif olayın peşine düşer ve tüm fikirlerini alt üst edecek sonuçlarla karşılaşır. Bana filmi tavsiye eden arkadaşımın tabiriyle adamı "dumur" eden bir filmdir :D

La Migliore Offerta (The Best Offer) - En İyi Teklif

http://www.imdb.com/title/tt1924396/

Başarılı bir açık artırmacı olan Virgil Oldman, yoğun işlerinin arasında bir telefon alır. Claire lbbetson ailesinden kalan evindeki antika eşyaları açık artırmayla satmak ister, konuşma ve olayların seyri Oldman'ı şaşırtıp ilgisini çekmeye başlar. Claire'in hastalığıysa en çok ilgisini çeken şey olacaktır.

19 Şubat 2014 Çarşamba

Trainspotting

http://www.imdb.com/title/tt0117951/

Uyuşturucu bağımlısı Mark Renton'un uyuşturucuyla ilişkisini anlatıyor. Mücadelesi demiyorum çünkü uyuşturucuyu bırakıp bırakmama konusunda kararsız. Uyuşturucuyu, sadece uyuşturucu olduğu için değil, temiz bir hayatı anlamsız bulduğu için de kullanıyor. Irvine Welsh'in aynı isimli kitabından uyarlamadır. Güzel filmdir.

Incendies - İçimdeki Yangın

http://www.imdb.com/title/tt1255953/

Annesinin ölümünden sonra, vasiyeti üzerine, ikiz kardeşlerin; annelerinin bıraktığı mektupları onlara vermek için babalarına ve abilerine ulaşma çabalarını anlatıyor. Tüylerim diken diken bitirdim bu filmi. Tek bir repliği yeterli aslında filmin özeti olması için fakat spoiler vermek istemiyorum. İzleyin, üşenmeyin.

10 Şubat 2014 Pazartesi

My Left Foot: The Story of Christy Brown - Sol Ayağım: Christy Brown'un Hikayesi

http://www.imdb.com/title/tt0097937/

Beyin felciyle doğmuş Christy Brown, sol bacağını ve kısmen de olsa kafasını oynatarak yaşamaya çalışıyor. Gerek ailesinin, gerek kendisinin çabalarını gösterirken, aslında tek bir sol ayağın bile hayata "tutunmak" için yeterli olduğunu gösteriyor. Biyografi filmidir. Daniel Day-Lewis karakteri muhteşem canlandırmış. Üstelik film sanıldığı gibi olayı drama bağlayıp izleyiciyi sıkmıyor. IMDB puanını hak eden filmlerden.

7 Şubat 2014 Cuma

American History X - Geçmişin Gölgesinde

http://www.imdb.com/title/tt0120586/

Edwart Norton'ın müthiş oyunculuğunu yine konuşturduğu bir film, izlemenizi şiddetle tavsiye ederim. Derek'in, babası siyahi bir uyuşturucu satıcısı tarafından öldürüldükten sonra yahudi ve siyahi düşmanı haline gelmesini ve neonazi oluşunu anlatan bir film. Kardeşi Danny de Derek'ten etkilenip onun yolunda ilerlemektedir.

Meet Joe Black

http://www.imdb.com/title/tt0119643/

Bu filmi biraz geç yazdım çünkü uzun süredir aklıma olmasına rağmen ismini hatırlayamamıştım, aradım buldum izledim tekrar. Her ne kadar hakkındaki eleştiriler kötü olsa da ben filmi duygusal bir film olarak başarılı buluyorum. Evet senaryo zayıf, her ne kadar Anthony Hopkins ile Brad Pitt de oynasa oyunculuklar iyi değil fakat filmdeki 1 - 2 sahne ve replik için defalarca sıkılmadan izleyebilirim, asıl konudan çok içinde geçen aşk beni etkiledi sanırım. 7.0 imdb puanı abartı olmuş, gizem türünde kesinlikle önermiyorum fakat romantizm de belli bir noktada olduğuna inanıyorum.

The Soloist - Virtüöz

http://www.imdb.com/title/tt0821642

Juilliard'da eğitim gören Nathaniel Ayers'in hayattan kopup sokaklarda yaşamını devam ettirmesi ve keman çalmasını inceleyen Newyork Times yazarı Steve Lopez'in Nathaniel ile arasında geçenleri konu edinen bir filmdir. Steve Lopez'in kitabından uyarlanmıştır. Çello sevip de bu filmi izlemeyeni de kınarım.

5 Şubat 2014 Çarşamba

Libertarias

http://www.imdb.com/title/tt0113649/

İspanya iç savaşında devrime katılan bir grup kadının, devrimde görev alma çabalarını, kadının erkekten ayrı tutulmamasını kendi içinde konu edinirken asıl olarak da devrimin kendisini konu alır. Çok başarılı bir filmdir, özellikle de hiç hissettirmemesine rağmen didaktik de bir etkisi vardır, çıkarımlara açıktır.

Thick As Thieves - Son Oyun

http://www.imdb.com/title/tt1112782/

Antonio Banderas ve Morgan Freeman'ın oyunculuklarının yanı sıra senaryosuyla da üst düzey bir soygun filmi. Eğlence ve adrenalin için hırsızlık yapan profesyonel hırsız Gabriel Martin, öldürülen ortağının borcunu ödeyip kızını kurtarmak isteyen efsane tarihi eser kaçakçısı Keith Ripley ile 1 tanesinin değeri tam 20 milyon dolar eden 2 tarihi eseri girilmesi, girilse bile çıkılması imkansız bir kasadan çalmayı planlarlar.
IMDB puanı hakaret gibi.

Good Will Hunting - Can Dostum

http://www.imdb.com/title/tt0119217/

Üniversitede hademelik yapan fakat sadece bir yerlerden okuduklarıyla bile bilimin her dalında, özellikle matematikte harikalar yaratan genç bir deha. Durumu özetlemek için şu diyaloğu kullanabiliriz:
-Hiç piyano çaldın mı?
-Biraz
-Piyanoya baktığında Mozart'ı görürsün.
-Ben Chopsticks'i görüyorum.
-Tamam Beethoven olsun. Piyanoya bakar bakmaz anladı. Çalabiliyordu.
-Ne demek istiyorsun Piyano mu çalıyorsun?
-Hayır.Piyanoya baktığımda bir tahta kutu ve tuşlar görüyorum. Ama Beethoven, Mozart; onlar görebiliyordu, çalabiliyordu. Resim yapamam düz bir çizgi bile çizemem. Piyano çalamam.
-Ama kimya ödevini bir saatte yapabilirsin.
-Böyle şeyler söz konusu olduğunda yapabiliyorum işte. Sanırım en iyi böyle açıklayabilirim.

Anger Management - Asabiyim

http://www.imdb.com/title/tt0305224/

Büyük bir evcil hayvan ürünleri şirketinde yönetici yardımcılığı yapan Dave Buznik(Adam Sandler) uçaktaki hostes ile yaşadığı sorun yüzünden mahkemelik olur ve 20 seanslık öfke kontrol terapisi almasına karar verilir. Fakat bu terapi sandığı kadar kolay geçmeyecektir. Adam Sandler ve Jack Nicholson'ın iyi iş çıkardığı bir komedi filmidir.

3 Şubat 2014 Pazartesi

Moon - Ay

http://www.imdb.com/title/tt1182345/

Temiz enerji üretmek için güneşin ay üzerinde biriktirdiği enerjiyle çok büyük enerji kaynağı sağlanmıştır. Toplayıcıların kontrolü ve enerjinin naklinden sorumlu olan, 3 yıllık kontratı olan Sam Bell, ayda küçük bir kaza geçirir. Tek mekanlı olmasına rağmen yaratıcı bir filmdir.

Noviembre - Kasım

http://www.imdb.com/title/tt0376800/

Prensipleri olan özgür ve özgün bir sokak tiyatro grubu oluşturmak isteyen gençlerin karşılaştıkları zorluklar ve "Belgesel Tiyatro" nun doğuşunu konu alır.

2 Şubat 2014 Pazar

12 Angry Men - 12 Öfkeli Adam

http://www.imdb.com/title/tt0050083/

Babasını öldürdüğü iddia edilen bir çocuğun mahkemesindeki jürinin 12 üyesi, çocuğun suçlu olup olmadığına, idama gidip gitmeyeceğine karar verecektir. Tek mekanda geçen bir film fakat hikaye sürükleyici.

Training Day - İlk Gün

http://www.imdb.com/title/tt0139654/

Dedektif olmak isteyen bir polis... Narkotikte işe başlamak, dedektif olup para kazanmak için bir eğitim sürecine girecektir.Fakat eğitmeni "kötü polis" tipinde olduğu için alışma süreci ve gidişat karmaşık bir hal alır.Yine izlenmeye değer bir filmdir.



Limitless - Limit Yok

http://www.imdb.com/title/tt1219289/

Bir hap düşünün, beyninizin tamamını kullanabileceksiniz, tüm duyularınızın kapasitesi tavan yapacak. Ya da düşünmeyin izleyin neler olacak :D Sağlam filmdir tavsiye ederim sıkılmazsınız.

The Machinist - Makinist

http://www.imdb.com/title/tt0361862/

İnsomnia hastası olan, Christian Bale'in müthiş bir özveride bulunup 25 kilo vererek bi' deri bi' kemik bıraktığı karakteri anlatıyor. Bu görüntüsü iş yerindekileri itici bir hal almıştır ve Trevor Reznik'in (Christian Bale) bir iş kazasına ve işçilerden birinin elini kaybetmesine sebep olunca iyice dışlanmaya başlar. Yoğun gerilim ve gizem barındıran bir filmdir. Filme daha iyi bir isim bulamamışlar mı bilmiyorum.


31 Ocak 2014 Cuma

Stay - Gitme

http://www.imdb.com/title/tt0371257/

İntihar etmek isteyen bir genç.Psikiyatrı izne ayrılmıştır ve yeni bir doktorla devam edecektir. Olaylar ilginç bir hal almaya başlar. Doktorun da hayatı değişmeye başlar hastası yüzünden.

The Truman Show

http://www.imdb.com/title/tt0120382/

Jim Carrey'nin komedinin dışına çıktığı işlerden birisi. Truman yaşadığı hayatta bazı tuhaflıklar olduğunu düşünmektedir ve bir gün aniden bu tuhaflıkların peşine, gerçeğin peşine düşmeye karar verir. Bunu tetikleyen en büyük etken ise aşkıdır.

30 Ocak 2014 Perşembe

Perfect Sense - Yeryüzündeki Son Aşk (Bu filmin adını böyle çeviren herifteki kafa kimsede yok.)

http://www.imdb.com/title/tt1439572/

Bilim kurguyla romantizmin bir araya gelişi. Oyunculuklardan bahsetmiyorum bile. Hele bir sahnesinde ağlayacak gibi oldum. Aileyle izlemeyin uygunsuz diyebileceğim sahneler var gerçi ailenize de bağlı da şimdi ama tavsiye ediyorum sevmeseniz de arada bir izleyin böyle filmler güzel oluyor :D

Not: Mideniz sağlam değilse izlemeyin :D

Braveheart - Cesur Yürek

http://www.imdb.com/title/tt0112573/

İngiltere baskısının hüküm sürdüğü dönemde babası öldürülen iskoç William Wallace beklenilenin aksine intikam almak değil, köyüne dönüp bir çiftçi olmak ve bir aile kurmak istemektedir. Fakat işler beklendiği gitmez.İskoç isyanının kıvılcımı olur. İnsanın özgürlük için yaşadığını anlamasını sağlayan bir filmdir.

29 Ocak 2014 Çarşamba

Chronicle - Doğaüstü

http://www.imdb.com/title/tt1706593/

Hayatına kamerayı katan bir arkadaşımız 2 arkadaşını da alıp mağaraya giriyor ondan sonra bunlara telekinezi gücü geliyor falan bokunu çıkarıyorlar bunlar tabi özellikle bu kameranın sahibi çok fena kıvırıyor bu telekinezi işini falan. öyle yani. izleyin.

The Bucket List - Şimdi ya da Asla

http://www.imdb.com/title/tt0825232/

Jack Nicholson ve Morgan Freeman... Ne denebilir ki bu iki efsanenin oyunculukları varken. Ölüm döşeğinde birbiriyle alakasız iki insan, aynı anda sadece 6 aylarının kaldığını öğreniyorlar. Ve nal listesini gerçekleştirmek için yola koyuluyorlar. İzlenmeli.

28 Ocak 2014 Salı

A Thousand Words - Bin Kelime

http://www.imdb.com/title/tt0763831/

Hayatını bir ağaç değiştirecek. Bir ağaçla bütünleşeceksin. Her kelimen ile birlikte ağaçtan bir yaprak düşecek ve tüm yapraklar bittiğinde... Güzel bir filmdir, komedi ve dram sentezinin güzel bir örneğidir.

AKSİYON

Bu filmlerin konusundan bahsetmeden önermeye karar verdim, aksiyon istiyorsanız güvenebilirsiniz sağlam filmlerdir, açıklamaya pek ihtiyaç duymuyorum. Aksiyon denilince aklıma Jason Statham geldiği için üç filmde de oynuyor oluşu garip gelmez umarım.

The Mechanic - Mekanik
http://www.imdb.com/title/tt0472399/













Killer Elite
http://www.imdb.com/title/tt1448755/
Robert de Niro ve Jason Statham bir arada.










The Italian Job - İtalyan İşi
Mini cooper + Güzel Senaryo








27 Ocak 2014 Pazartesi

Source Code - Yaşam Şifresi

http://www.imdb.com/title/tt0945513/

Ölmeden önceki son anlarına geri dönüp gelecek yeni saldırının yerini tespit etmesi istenilen bir arkadaş var. O arkadaşı anlatıyor. Fena değil bu da.

Harley Davidson and the Marlboro Man

http://www.imdb.com/title/tt0102005/

Çok kuul bir film daha. İsmi bile kuul :D Çok yakın iki arkadaş eski bir dostlarının borcunu ödemek için işe koyuluyor. İşler sarpasarıyor falan film sonuçta. Her ne kadar bu havalı görünümün altında ahım şahım bir senaryo, oyunculuk dönmese de, izlenebilir.

26 Ocak 2014 Pazar

Catch Me If You Can - Sıkıysa Yakala

http://www.imdb.com/title/tt0264464/

Heheeyt :D küçükken televizyonda izlemiştim bu filmi. DiCaprio ile Tom Hanks bir arada film çekmişler, izlenmez mi? Çok eğlencelidir, nasıl da özenmiştim adama izlerken :D Adam evrakta sahteciliğin sınırlarını aşmış.Yaşanmış bir hikayedir.

The Curious Case of Benjamin Button - Benjamin Button'ın Tuhaf Hikayesi

http://www.imdb.com/title/tt0421715/

Konuyu biliyorsunuzdur zaten çok bilindik bir hikaye, herif yaşlı doğup genç ölüyor. Acaip bi herif ilginç yani.

25 Ocak 2014 Cumartesi

Requiem for a dream - Bir Rüya İçin Ağıt

http://www.imdb.com/title/tt0180093/

Komedi önerimden sonra belki de tam tersi şeyleri hissettirecek efsaneleşmiş filmlerdendir. Müziğiyle tanınan filmlerden. Psikolojik bir drama filmidir. Uyuşturucunun mahvettiği hayatları psikolojinizi boza boza, deyim yerindeyse gözünüze soka soka anlatır.

Film boyunca duyacağınız müzik:

Due Date - Git Başımdan

http://www.imdb.com/title/tt1231583/

Komedi filmi önermemiştim hiç, bu yüzden şimdi önereceğim film komedi sevenler için biçilmiş kaftan. Babasının cenazesine katılıp oyuncu olmak için hollywood'a gidecek bir adamla, bu adam yüzünden uçuş hakkı elinden alınan ve karısının doğumu için los angeles'a yetişmesi gereken bir iş adamının yol maceraları. Gülmekten ağlayacağınız sahneler var.

24 Ocak 2014 Cuma

August Rush - Kalbini Dinle

http://www.imdb.com/title/tt0426931/

Ailesiz bir çocuk, bir müzik dehası. Yetimhaneden kaçıp müzikle tanışıyor. Evsiz çocukları çalıştırıp para kazandıran, çocukların "Büyücü" dediği adam August'u fark edip çalıştırmaya başlar. Fakat August'un yeteneği bu dünyaya fazla gelecek ve onu yüksek yerlere taşıyacak kadar taşacaktır.

A Beautiful Mind - Akıl Oyunları

http://www.imdb.com/title/tt0268978/

Başarılı bir öğrenci olan John Forbes Nash burs kazanıp başladığı yeni okulunda matematik üzerinde uğraşmaya devam eder. Zaten insanlardan pek hoşlanmayan Nash, üzerinde çalıştığı teori için adeta sayıların soyut dünyasına geçmiştir. Nobel ödüllü John Forbes Nash 'in, bir teori üretmek için nelerle mücadele ettiğini anlatır. Yaşanmıştır.

23 Ocak 2014 Perşembe

V for Vendetta

http://www.imdb.com/title/tt0434409/

Faşist, diktatör yönetimin deneylerine maruz kalmış özgür bir ruhun sistemi değiştirmesi. Devlet en büyük hırsızdır ve sizi köleleştirir, ama asla senden güçlü değildir. Anarşizm, özgürlük!


                        "İnsanlar devletlerden korkmamalı. Devletler, insanlardan korkmalı."


Eternal Sunshine of the Spotless Mind - Sil Baştan

http://www.imdb.com/title/tt0338013/

Jim Carrey'nin oyunculuğunun komediyle sınırlı olmadığının ispatı niteliğindeki filmlerden. Bilim kurgu ve dramayla harmanlanmıştır. Hafızanızdan bir insanla ilgili her şeyi tamamen silip onu sonsuza kadar unutmak mümkün olabilir mi? Ya zihniniz izin vermezse? Romantik sahneleri ve replikleriyle sosyal ağda afiş olmuş filmlerden olsa da romantizmin ötesinde bir filmdir. Sil baştandır.


İsmini söylemeyi çok severim bu arada:
http://www.youtube.com/watch?v=BzrIfb5KX0k