banner

banner

19 Şubat 2014 Çarşamba

Trainspotting

http://www.imdb.com/title/tt0117951/

Uyuşturucu bağımlısı Mark Renton'un uyuşturucuyla ilişkisini anlatıyor. Mücadelesi demiyorum çünkü uyuşturucuyu bırakıp bırakmama konusunda kararsız. Uyuşturucuyu, sadece uyuşturucu olduğu için değil, temiz bir hayatı anlamsız bulduğu için de kullanıyor. Irvine Welsh'in aynı isimli kitabından uyarlamadır. Güzel filmdir.

Incendies - İçimdeki Yangın

http://www.imdb.com/title/tt1255953/

Annesinin ölümünden sonra, vasiyeti üzerine, ikiz kardeşlerin; annelerinin bıraktığı mektupları onlara vermek için babalarına ve abilerine ulaşma çabalarını anlatıyor. Tüylerim diken diken bitirdim bu filmi. Tek bir repliği yeterli aslında filmin özeti olması için fakat spoiler vermek istemiyorum. İzleyin, üşenmeyin.

10 Şubat 2014 Pazartesi

My Left Foot: The Story of Christy Brown - Sol Ayağım: Christy Brown'un Hikayesi

http://www.imdb.com/title/tt0097937/

Beyin felciyle doğmuş Christy Brown, sol bacağını ve kısmen de olsa kafasını oynatarak yaşamaya çalışıyor. Gerek ailesinin, gerek kendisinin çabalarını gösterirken, aslında tek bir sol ayağın bile hayata "tutunmak" için yeterli olduğunu gösteriyor. Biyografi filmidir. Daniel Day-Lewis karakteri muhteşem canlandırmış. Üstelik film sanıldığı gibi olayı drama bağlayıp izleyiciyi sıkmıyor. IMDB puanını hak eden filmlerden.

7 Şubat 2014 Cuma

American History X - Geçmişin Gölgesinde

http://www.imdb.com/title/tt0120586/

Edwart Norton'ın müthiş oyunculuğunu yine konuşturduğu bir film, izlemenizi şiddetle tavsiye ederim. Derek'in, babası siyahi bir uyuşturucu satıcısı tarafından öldürüldükten sonra yahudi ve siyahi düşmanı haline gelmesini ve neonazi oluşunu anlatan bir film. Kardeşi Danny de Derek'ten etkilenip onun yolunda ilerlemektedir.

Meet Joe Black

http://www.imdb.com/title/tt0119643/

Bu filmi biraz geç yazdım çünkü uzun süredir aklıma olmasına rağmen ismini hatırlayamamıştım, aradım buldum izledim tekrar. Her ne kadar hakkındaki eleştiriler kötü olsa da ben filmi duygusal bir film olarak başarılı buluyorum. Evet senaryo zayıf, her ne kadar Anthony Hopkins ile Brad Pitt de oynasa oyunculuklar iyi değil fakat filmdeki 1 - 2 sahne ve replik için defalarca sıkılmadan izleyebilirim, asıl konudan çok içinde geçen aşk beni etkiledi sanırım. 7.0 imdb puanı abartı olmuş, gizem türünde kesinlikle önermiyorum fakat romantizm de belli bir noktada olduğuna inanıyorum.

The Soloist - Virtüöz

http://www.imdb.com/title/tt0821642

Juilliard'da eğitim gören Nathaniel Ayers'in hayattan kopup sokaklarda yaşamını devam ettirmesi ve keman çalmasını inceleyen Newyork Times yazarı Steve Lopez'in Nathaniel ile arasında geçenleri konu edinen bir filmdir. Steve Lopez'in kitabından uyarlanmıştır. Çello sevip de bu filmi izlemeyeni de kınarım.

5 Şubat 2014 Çarşamba

Libertarias

http://www.imdb.com/title/tt0113649/

İspanya iç savaşında devrime katılan bir grup kadının, devrimde görev alma çabalarını, kadının erkekten ayrı tutulmamasını kendi içinde konu edinirken asıl olarak da devrimin kendisini konu alır. Çok başarılı bir filmdir, özellikle de hiç hissettirmemesine rağmen didaktik de bir etkisi vardır, çıkarımlara açıktır.

Thick As Thieves - Son Oyun

http://www.imdb.com/title/tt1112782/

Antonio Banderas ve Morgan Freeman'ın oyunculuklarının yanı sıra senaryosuyla da üst düzey bir soygun filmi. Eğlence ve adrenalin için hırsızlık yapan profesyonel hırsız Gabriel Martin, öldürülen ortağının borcunu ödeyip kızını kurtarmak isteyen efsane tarihi eser kaçakçısı Keith Ripley ile 1 tanesinin değeri tam 20 milyon dolar eden 2 tarihi eseri girilmesi, girilse bile çıkılması imkansız bir kasadan çalmayı planlarlar.
IMDB puanı hakaret gibi.

Good Will Hunting - Can Dostum

http://www.imdb.com/title/tt0119217/

Üniversitede hademelik yapan fakat sadece bir yerlerden okuduklarıyla bile bilimin her dalında, özellikle matematikte harikalar yaratan genç bir deha. Durumu özetlemek için şu diyaloğu kullanabiliriz:
-Hiç piyano çaldın mı?
-Biraz
-Piyanoya baktığında Mozart'ı görürsün.
-Ben Chopsticks'i görüyorum.
-Tamam Beethoven olsun. Piyanoya bakar bakmaz anladı. Çalabiliyordu.
-Ne demek istiyorsun Piyano mu çalıyorsun?
-Hayır.Piyanoya baktığımda bir tahta kutu ve tuşlar görüyorum. Ama Beethoven, Mozart; onlar görebiliyordu, çalabiliyordu. Resim yapamam düz bir çizgi bile çizemem. Piyano çalamam.
-Ama kimya ödevini bir saatte yapabilirsin.
-Böyle şeyler söz konusu olduğunda yapabiliyorum işte. Sanırım en iyi böyle açıklayabilirim.

Anger Management - Asabiyim

http://www.imdb.com/title/tt0305224/

Büyük bir evcil hayvan ürünleri şirketinde yönetici yardımcılığı yapan Dave Buznik(Adam Sandler) uçaktaki hostes ile yaşadığı sorun yüzünden mahkemelik olur ve 20 seanslık öfke kontrol terapisi almasına karar verilir. Fakat bu terapi sandığı kadar kolay geçmeyecektir. Adam Sandler ve Jack Nicholson'ın iyi iş çıkardığı bir komedi filmidir.

3 Şubat 2014 Pazartesi

Moon - Ay

http://www.imdb.com/title/tt1182345/

Temiz enerji üretmek için güneşin ay üzerinde biriktirdiği enerjiyle çok büyük enerji kaynağı sağlanmıştır. Toplayıcıların kontrolü ve enerjinin naklinden sorumlu olan, 3 yıllık kontratı olan Sam Bell, ayda küçük bir kaza geçirir. Tek mekanlı olmasına rağmen yaratıcı bir filmdir.

Noviembre - Kasım

http://www.imdb.com/title/tt0376800/

Prensipleri olan özgür ve özgün bir sokak tiyatro grubu oluşturmak isteyen gençlerin karşılaştıkları zorluklar ve "Belgesel Tiyatro" nun doğuşunu konu alır.

2 Şubat 2014 Pazar

12 Angry Men - 12 Öfkeli Adam

http://www.imdb.com/title/tt0050083/

Babasını öldürdüğü iddia edilen bir çocuğun mahkemesindeki jürinin 12 üyesi, çocuğun suçlu olup olmadığına, idama gidip gitmeyeceğine karar verecektir. Tek mekanda geçen bir film fakat hikaye sürükleyici.

Training Day - İlk Gün

http://www.imdb.com/title/tt0139654/

Dedektif olmak isteyen bir polis... Narkotikte işe başlamak, dedektif olup para kazanmak için bir eğitim sürecine girecektir.Fakat eğitmeni "kötü polis" tipinde olduğu için alışma süreci ve gidişat karmaşık bir hal alır.Yine izlenmeye değer bir filmdir.



Limitless - Limit Yok

http://www.imdb.com/title/tt1219289/

Bir hap düşünün, beyninizin tamamını kullanabileceksiniz, tüm duyularınızın kapasitesi tavan yapacak. Ya da düşünmeyin izleyin neler olacak :D Sağlam filmdir tavsiye ederim sıkılmazsınız.

The Machinist - Makinist

http://www.imdb.com/title/tt0361862/

İnsomnia hastası olan, Christian Bale'in müthiş bir özveride bulunup 25 kilo vererek bi' deri bi' kemik bıraktığı karakteri anlatıyor. Bu görüntüsü iş yerindekileri itici bir hal almıştır ve Trevor Reznik'in (Christian Bale) bir iş kazasına ve işçilerden birinin elini kaybetmesine sebep olunca iyice dışlanmaya başlar. Yoğun gerilim ve gizem barındıran bir filmdir. Filme daha iyi bir isim bulamamışlar mı bilmiyorum.